LifeofElla.blogg.se

Här skriver jag om min vardag och mycket mer!

Rulla och öva...

Kategori: Allmänt

I morgon får vi se hur de blir! Har enbart i vatten. 




Sitter på tåget

Kategori: Allmänt

Från Trollhättan nu påväg till min kära hemstad - långhelg varje vecka! Dock kommer jag få åka runt till Värmlands 'stora' städer innan jag är i Kristinehamn... Har saxar, kammar, huvud, spolar, pinnar, matlådor, i stort sätt allt med mig hem bara för att slippa åka i 4 timmar och vänta 1,5 innan jag kommit hem. 
Idag lärde vi oss att klippa toppar om jag förstod rätt, så himla svårt i början med att hålla kammen och saxen i samma hand och byta, inte fastna med tummen, ja herregud. Men nu kan jag något jämfört med vad jag kunde i morse klockan 4 ;) 
Eftersom dockan bara blev lite kortare så tog jag inget efterkort , men vi ska göra dom ännu mer korthåriga nästa vecka så då kan ni få se och avgöra om jag blir en duglig frisör! Ska klippa Niklas på söndag så då kan jag slänga upp ett kort eller två :) 

Här är 'Samuel'





Två första dagarna

Kategori: Allmänt

På svenska frisörskolan i Trollhättan! Jag trivs så himla bra, härliga människor, trevliga, lätta att prata med, hjälpsamma... :) tänkte att nu när skolan kommit igång så ska jag börja blogga mer, jag kan ju göra det i bussen eftersom jag har två timmar dit och två timmar hem. Är ledig på fredagar men de är egentligen till för att träna på det vi lärt oss under veckan. 
Igår var de första dagen, alla var så nervösa och tysta men även glada ! Vi började med att skriva namnbrickor som vi har på oss tills lärarna kan våra namn och även så vi lär oss varandras. Sedan var det lite introduktion, intervjuva varandra och sedan berätta för klassen om 'partnern'. Sedan började första lektionen. Vi skulle lära oss om färgstjärnan, hur och varför vi använder den (när man ska färga håret, vilka färger som tar ut varandra osv).vi fick vattenfärg och målade upp den och en färgskala (från svart till vit), tack och lov för mitt fotografiska minne... Efter det fick vi lära oss att färga hår, det gjorde vi på dockor och hade balsam nu i början, intressant och inte så lätt som man tror! Och efter det; hur man tvättar håret på kunden. 

Idag var det hur man rullar upp hår på spolar för permanent och sedan på farmor och mormor vis ;) tog kort på mina arbeten, första gången jag gör NÅGONTING av detta så håna inte... Aldrig hållt på med hår förut förutom på mig själv och när jag hjälpte till på teatern Medea. 
Men det var hur svårt som helst i början men sen får man kläm på det :) de går inte fort men jaja! Vi ska träna på permanent under helgen och ta med övningshuvudet på onsdag, färdigrullat. Så nu sitter jag i bussen med ett huvud i en påse.... 



Håret var fortfarande blött så det blev inte så krulligt :)









Nästa vecka ska vi ta ur mormorsrullarna! Alla fick göra som de ville med storlek och placering, jag visste redan i början hur jag skulle VILJA ha det färdiga resultatet, bara att prova sig fram :) 


Jag är jättespänd inför i morgon och även mina klasskamrater för då ska vi klippa herrfrisyrer :D så sen kommer inte Niklas vara långhårig lägre ;) 

Nytt år, nya möjligheter!

Kategori: Allmänt

Ja, jag gick spontant iväg och piercade mig en vertical labret! Jag är hur nöjd som helst :) Alla verkar emot den förutom NIklas och jag hahah men ja, en kul grej att testa på och det är ju bara att ta ut den :) Gjorde den på EightZero i Skövde, det är enbart en dropin studio där han piercar och mycket annat. 
Jag ska försöka att skriva mer på bloggen! 
I morgon ska jag och Niklas till stan, handla lite och gå kuddjakt till soffan :) Farmor och farfar dyker upp under dagen också, ska bli kul att se dom lite, kunde ha blivit långt mellan varven annars. Börjar ju den 21e! Inte långt kvar alltså :)