LifeofElla.blogg.se

Här skriver jag om min vardag och mycket mer!

Så fruktansvärt glad!!!

Kategori: Allmänt

Livet ler åt mig!! 
Har (som alla i min ålder) haft ångest över det här med jobb och praktik.. MEN! Idag på lunchen tog jag fram min telefon, 'oj! Någon har ringt mig...?' Kollade upp numret och där stog det 'salong Alexander', hjärtat tog ett skutt ! Lämnade pannkakorna i micron och gick ut för att ringa upp. Tjejen svarade och vi pratade ett tag och kom fram till att jag skulle komma på lördag och provjobba !! Jag hade skrivit med i mitt personliga brev att jag kan tänka mig att jobba någon helg för att komma in i det ifall det blir en anställning, så man är förberedd liksom :) har kollat upp lite vad de gör på helgen och då har de dropin och på salongen kommer de göra klart för kunderna att jag bara är elev, vilket känns väldigt skönt. Hon frågade även om jag kan grunderna och då blev jag ställd och fråga om hon ville prata med min rektor som ändå vet med säkerhet om jag har tillräckligt med erfarenhet för att börja på lördag. Han pratade med henne och sedan kom han ut och sa att det var grönt :D 
Så nu ska jag försöka flirta in mig där och hoppas på det bästa! 


Vad har vi gjort idag då?

Lite av varje ! Dagens uppsättning var svinrygg :) lyckades få tag på en docka med dåligt med hår, både mitt på huvudet och i underhåret (som inte existerade haha). Så det blev en utmaning! Fick sätta i lite löshår där det fattades och sedan gömma flinten så gott de gick, resultatet blev väll sådär. Gav upp mot slutet.





Idag och igår

Kategori: Allmänt

Igår hade jag min första permanent! Skönt att bli av med den faktiskt! Det var en trevlig dam som ville ha fallande lockar och extra krusigt mitt på huvudet och sedan skulle luggen vara rak. Jag vet att det låter lite konstigt men det såg faktiskt bra ut på henne :) Så jag stog hela eftermiddagen(fick även hjälp att rulla håret, det är det som tar mest tid) och fixade henne och hon verka nöjd! Tog dock inget kort på henne. Och på förmiddagen fick jag en herrklippning! Åter igen en spontan, känns lättare att arbeta med dom faktiskt, så slipper man gå och vara nervös :) 
 
Idag hade vi färgning av bryn och fransar! Självklart gjorde jag och Linda på varandra ;) Sedan färgade de mitt hår igen, vill vara extra copprig (orange/ginger) men eftersom mitt hår är så slitet och färgat gång på gång så är det inte så copprigt på längderna men det kommer ju med tiden, får klippa bort det slitna allt eftersom. De blandade den mest coppriga färgen de hade och la i en illorange färg (Sored) för att lyfta upp det copprigare lite extra. Det blev helt klart bättre, men längtar tills hela håret är friskare och riktigt copprigt! 
Efterbildens färg stämmer inte så bra med verkligheten, blir inte så bra bilder med iphone, ska försöka hitta min systemkameras laddare så blir de snyggare bilder! :) 
 
Linda före och efter!
 
Mina konsiga bilder på mig, före/ efter
 
 
Jag vet faktiskt inte varför det blir så rött på bilden..! Ser bra ut i telefonen dock ;) 
 
 
 

Klippningar på kunder

Kategori: Allmänt

Äntligen har vi börjat (i förskott) med att ta emot kunder! Här kommer några av mina arbeten!
 
Pga ljuset i salongen så blir inte färgerna sitt rätta jag, i verkligheten är de görsnygga!
 
Mannen ska ha ganska långt backslick i slutändan men får se ut så här sålänge :)


Idag fick jag en kund (ingen förebild dock, visste inte ens om att jag skulle klippa henne). Klippte toppar, uppklippt, snelugg och skärde ihop längderna vid ansiktet. Fick även göra lockar med plattång!
 
 
 
Igår hade vi egen hårdag och då gjorde jag och Linda på varandra!
Före
Efter 
 
Före

Efter


Under förmiddagen klippte jag hennes toppar och lockade, även då med plattång

Blandat på dockor

Kategori: Allmänt

Klipp på herrdocka
 
 
Helform med lång page, damdocka
 
 
Slingor med hätta
 
Vågor med fön
 

Olika uppsättningar

Kategori: Allmänt

 
 
 

Flätor

Kategori: Allmänt

Här har ni olika flätor! Inbakad, utbakad, fiskbensfläta och femdelsfläta.
 

Tips!
Om ni ska ha hästsvans; ta en slinga på undersidan av svansen och snurra runt snodden så den inte syns, fäst med en bobbypin, blir både snyggare och är superenkelt!