LifeofElla.blogg.se

Här skriver jag om min vardag och mycket mer!

Min kärlek

Kategori: Allmänt

Om 4 månader flyttar vi äntligen ihop! Kommer bli så roligt att få se dig varje dag och uppleva saker tillsammans!  Längtar till helgen då jag äntligen får träffa dig, tacosmys och en bra film.
Älskar dig.

Bilder från Rottneros park i sommras


 
 
 

Hästbildbomb!

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Ja, det är rätt många men de var fler förut!
Jag hoppade med Lysette idag (ca 60-70cm), hon var lite seg men ah, så himla duktig och hon tycker att det är kul så då blir det ju ännu roligare att hålla på!! 
Mirjam kom och hoppade Evelina (ca 50-60cm), de båda var riktigt duktiga, är mycket impad! Evenlina krånglade lite när jag hoppade förut i veckan men denna gång la jag en bom framför och då kunde hon se var hon skulle göra avstampet. Jag tycker hon gjorde riktigt bra från sig eftersom hon blev hoppad för tredje gången i hela sitt liv. På onsdag ska jag rida dressyr för mamma på båda hästarna, kommer bli riktigt kul!
 
 


 


















































Syster

Kategori: Allmänt

ville inte sitta så länge som jag ville så det blev ingen bra frisyr, men jag lovar att jag ska lägga upp en någon annan dag på mig eller henne!
 
Red i två timmar med Mirjam, alltid roligare att vara två!
Funderar på att duscha och sedan lägga mig och kolla på en sex and the city film, syster ska på fest ikväll som resten av världen känns det som. Varför inte jag ska det? Nej vet du vad.. Är så himla sleten!

Kollar besöksstatistiken

Kategori: Allmänt

Och inser att ni gillar mest att läsa om min vikt och frisyrer! Well, ska väcka upp min syster och göra en uppsättning och visa hur man gör! Blir dock bara med bilder, är inte så bra på att redigera filmer.. Och det tar för lång tid!
 
 
Avnjuter föröverigt en smoothie med naturell yoghurt, jordgubbar och vatten! Ska ut och rida ett hårt pass sen med Mirjam, vi kommer INTE kunna gå sedan..

Lite hårinspiration!

Kategori: Frisör: hår, naglar, smink

Föll över riktigt fina frisyrer! Klicka in HÄR

Träningsver

Kategori: Allmänt

Körde dressyr med båda hästarna igår och hjälp vad träningsverk jag har i ryggen... Men oj så duktiga dom är ! :) 

Mamma ska komma hem med pizza... hahaha,,, Men, det är fredag! :) 

Självklart

Kategori: Allmänt

Ska både vågen och måttbandet visa minus idag när det inte är vägdag! 
I morgon blir det: ganska jobbig ridning av två hästar, body combat och zumba. Body combaten... Jag har svårt att komma på vad jag tycker om den egentligen! När jag tänker på den såhär så känns det jobbigt och lite tråkigt men när jag väl är där så är det ju kul.. Jag tror att det kan vara för att jag inte vågar ta i med sparkarna just nu, hoppas att någon från sjukhuset hör av sig snart!! Har fått sova relativt ifred de senaste dagarna men nu är det nästan värre på mina vakna timmar på dygnet,... Ohwell,.
 
Jag testade att ha på philadelphiaost på en lax som jag hade gädde och kantareller i ugn och sedan potatis på det (bilder kommer) och HJÄLP vad gott det var!!!!!!!!!!!! Gör det om ni gillar lax!

Ridschema ett par veckor framåt för bådatvå

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Måndag: Vanlig tur, 6km
Tisdag: Lediga
Onsdag: Mararbete på banan
Torsdag: Konditionsträning
Fredag: Skrittning
Lördag: Uteritt medel (2 h+) eller långtur (3 h+)
Söndag: Hoppning på banan
 
 
Det blir ingen Hubertusjakt i Wäse men jag ska fortsätta hålla utkik! Annars kanske jag drar ihop en egen :)
 
 
Hoppade Evelina idag, redan på första hindret svängde hon åt sidan och jag blev hängandes/ståendes i stigbygeln och kunde lungt kliva av. Sedan blev det bakuter! Jag tror hon tyckte att det var okej ändå. Har mycket att arbeta med, hon är tittig och har huvudet åt alla olika håll + hon försökte hoppa över 4 cavalettibommar.. Jaja, det är bara kul!
I morgon ska jag upp tidigt (vaknar snart av mig själv runt 7) för att hinna rida och sådant innan skolan och träningen. För att komma in i ridschemat så tänkte jag köra markarbete i morgon med båda två och skritta (igen) på fredag. Mirjam kommer hit på lördag och söndag för att rida på Evelina IFALL det blir en Hubertusjakt plus det är rätt skönt om jag bara behöver rida på en häst på två dagar, det är rätt krävande men oj så kul!

Nepp!

Kategori: Allmänt

Ingen viktnedgång men är nöjd ändå när jag tittar två veckor bakåt, det är ändå - 2 kg och - 1,3 cm vid höften. 
Påtal om höft, var hos sjukgymnasten igår, det kanske inte är fel på min rygg (som orsakar smärtan i mitt ben) utan det kan vara för att jag är mycket sne i höften. Alltså: Min högra höft (den sidan som inte är "dålig") är längre ner än den vänstra, har alltså olika långa ben med minst en cm förskjutning! Jag har ju tyckt att det varit ben skillnad när jag stretchar! Så hon ska försöka få in mig till ortopeden. Lätt den bästa sjukgymnasten i hela Kristinehamn!!! 
 
 
Har äntligen tagit tag i mina ekonomiska planneringar. Tagit ut aktier, lagt till nytt konto, lagt in alla pengar som kommer behövas under de 5 månaderna jag kommer studera, ALLT. Och det blev en fin summa kvar att göra annat för! Självklart ska jag spara så långt det går, efter Ullared...

Shettissvampplockning

Kategori: Allmänt

 
 
 

Mat

Kategori: Kost, hälsa och vikt

Finns inte så mycket att säga om veckan, har känt att jag dock börjat hamna i gamla matvanor, känns som att kroppen känner på sig att jag tex ska till Zumban och därför vill ha mer mat ... Jaja!
Insåg nu att det är i morgon jag ska redovisa min vikt! Så ni får vänta ett tag till! 
Frestar er med två lyxare!
 
Maxisallad!
 
 
Dagens lunch, kokt kyckling, råris, sallad och currysås
 
 

Tävlingsdagen!

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

"Hon tycker verkligen att detta är kul va?" - Japp! Hon tycker att det är askul!
Jag kom hem efter tre starter utan rosett, hon sprang förbi sista hindret de två första gångerna (den stog så lägligt vid utgången) men sista gången fick jag över henne dock rev hon femte hindret men jag var nöjd ändå! Hon hoppade superbra igår! Syster tog bara kort på 50 cm och filmade ena 70 cm. Jag ser ut som ett mongo men det hör till! 
Det var så kul att få höra "vad duktig du är" från främmande folk MEN, det är inte jag som är duktig, det är hästen och i bästa fall VI. För mig finns inget jag när jag är på hästryggen, vi är ju två och sammarbetar.
Nu siktar vi på hoppningen i Filipstad 29 okt och då bär det iväg med även Evelina - hennes första start! Kommer ta ut mittenbommmen ur transporten då för att Lysette klarar inte av den, hon vill stå brett med fötterna. Vi testade igår om hon skulle kunna stå på en sida eftersom transporten hade en gummivägg men nej, hon lutade sig mot ytterväggen och skrapade upp sig lite på sidan... 
 
 
Frukost!
 
 
 Färdig för avfärd!
 
 
 
Lägg märke till öronen
 
 
 
 
Hemma!
 
 
 

Hinner inte

Kategori: Allmänt

Uppdatera idag! Jag lovar att göra det i morgon och då blir det: Bilder från svampturen med shettisarna, bilder från dagens tävling och jag avslöjar vad vågen sagt!

Inte mycket

Kategori: Allmänt

att säga om dagen faktiskt.. Det enda jag har gjort är:
Ridit och gått i s
kolan, tragglar mig igenom matten tillsammans med Louise (utan dig hade jag nog inte gått där) och jag tycker att det går mer frammåt för oss båda nu än under hela gymnasiet! Dock även fast jag inte klarar matten så kommer jag ALLTID komma ihåg: bråk och procent, dom svåraste grejerna hittills.. Usch.
Happ! Kommer bli så roligt på söndag! Får äntligen komma ut med goshästen! Och sen har jag anmält båda två den 29 okt, hoppning i Filipstad :D Och sedan är de Hubertusjakt (googla det) i början av november. Då ska Mirjam följa med och rida Evelina :) Kommer bli riktigt kul tror jag!
I morgon blir det förberedelser, tvätta av grejerna, skritta hästarna, hämta transport (Tack Adam och Jennie för att jag får låna den!!). Sedan ska jag och syster ta med oss shettisarna ut och plocka svamp, känns bra att han också får komma ut och hitta på lite saker! Dock kommer de båda bara stå med mularna i mossa och gräs.. Och trampa sönder svampen...

Kommer bli mycket hästtjat de kommande dagarna känner jag men hästägarlusten äntligen har kommit tillbaka :) 
Bilder kommer upp i morgon.

Nervös?

Kategori: Allmänt

Sitter och slösurfar på youtube, vad tittar jag på? Folk som ramlar av sin häst.. Nervös? Ja.

Startlistan inför söndag!

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Svamp!

Kategori: Allmänt

Gav mig ut på två ridturer och tog med mig en systempåse tillsammans med häst nr 1 för att se vad skogen hade att erbjuda. Kom hem med en halvfull, det räcker till en svampmacka iallafall! :D 
 
Frukost: Smoothie (halv banan, vatten, naturell yoghurt, blandade bär), surdegsbröd med keso och kokt ägg.
Lunch: Stekt ägg och kyckling, avokado, tomat, spenat, fetaost och bulgur!
Kvällsmat: Surdegsbröd med philadelpiaost och skinka, smoothie (ananas, naturell yoghurt, vatten, halv banan, 1 kiwi) 

 
 
 
Längtar till i morgon för då får jag sätta tänderna i dom här!
 
 
 
I morgon ska jag och familjen till farmor och farfar och äta tacos på kvällen! GUD VAD GOTT! 
Så, jag kommer nog inte gå till Zumban i morgon, onödigt att åka in och ut med bilen, det blir så jäkla dyrt.. Och jag hatar att äta sent.. 

Ska upp ganska tidigt i morgon så jag hinner rida båda hästarna innan skolan :)
Alla är sjuka runt omkring mig men jag verkar klara mig?! Det kommer nog när jag har ett svårt matteprov eller vad som helst...
 
Ha en bra kväll!

Stallet hela dagen!

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Jag var i stallet i stort sätt hela dagen idag och mockade, la in nytt spån (det luktar sååååå gott efteråt!), plockade också rätt i prisskåpet! Och red Evelina och Lysette. Fick en idé om att plocka svamp när jag red så de bar ut med en systemkasse och hoppa upp och ner från hästryggen för att jaga rätt på skogens guld.
 
 
Före
 
Efter
 
Invigde mina nya shortchaps också!
 
 
 
Duktiga hästar!
 
 
 
 
Självklart ska det vara godis efteråt!
 
 
 
 
 
Dagens fångst!
 
 

Viktnedgång minsann!

Kategori: Kost, hälsa och vikt

"Va? Håller hon fortfarande på?!"
Japp. Det gör jag! Skynda långsamt! 
Jag började typ 8 sep (ganska nyss alltså) att tillåta mig själv att äta kolhydrater i vardagen, bulgur, råris, fullkornsmakaroner osv. Jag försöker att äta halva portioner, iallafall mindre än förut och det har ju resulterat i att 
1. Jag vet vad jag ska äta till frukost för att hålla mig mätt ett bra tag frammåt.
2. Jag har gått ner i vikt och midjemått

Eftersom jag inte tränar så mycket längre så siktar jag mig in mer på kosten. Är dock rädd för att jag bara förlorar muskler men eftersom både måttbandet och vågen säger minus så borde det ju vara rätt saker som rinner av mig! 
 
Om jag räknar kalorier nu? 
Nej. Det är det värsta jag vet och jag tror att det passar den som har bråttom ner i vikt, finns en stor risk för att gå upp när man nått viktmålet. Jag gillar inte att räkna kalorier för att tex. avokado. Det är bland det bästa som finns - med örtsalt och vad ligger den på i kalorier? 200. Och om jag skulle ner 1 kg i veckan så skulle jag äta 1500 kcal och då måste jag välja bort goda saker som avokado, nejtack.
 
 
Iallafall. På 9 dagar har jag
Tappat 1,9 cm på största stället (min höft)
Gått ner 1,7 kg 
 
 
Helt okej tycker jag eftersom jag äntligen släppt (till viss del) hysterin om att springa flera mil om dan och bara leva på sallad.
 
Dagens mat so far:

Frukost: Smoothie (olika bär, halv banan, vatten, 2 dl naturell yoghurt) och macka på surdegsbröd, keso, spenat och stekt ägg
 
Lunch: stekt kycklingfilé, guacamole, spenat, champinjoner och wookgrönsaker.
 
Är åter igen sugen på fruktsallad så när jag blivit lite hungrig ska jag bannemig göra en!
 
Så jäkla gott att äta hälsosamt.

Nya hästgrejer inför tävlingen!

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Jag vill för en gångsskull matcha med Lysette så jag begav mig till Granngården och handlade upp mammas pengar. Hon är medveten om detta och jag är bortskämd.
 
Jag köpte shortchaps till mig själv (mina skor är svarta och mina andra chaps är för stora och är bruna dessutom!) och benlindor i akryl (3 m långa) till Lysette. Tänkte ta benlindor i filt men det blir ju så varmt och de var 4 m långa. Hon skulle inte se klok ut helt enkelt.
 


 
Självklart orka jag inte upp vid 7 för att rida så det fick va idag. Ska på kören ikväll så ville inte duscha för andra gången.. Fyfan va lat.
 

Nagelfix!

Kategori: Frisör: hår, naglar, smink

Ja, jag kände att det behövdes!
Fick också den ljuvliga idén att plocka på ...nagelpyntgrejer... Så det gjorde jag! Ja, jag har lurviga händer, behöver minsann inte ha varken ridvantar eller vanliga vantar i vinter!
 


 
Removern - Billig såklart, MAXI
Nagellacken - Fick dom (tack så jättemycket) av Niklas syster när jag fyllde år, grymt bra, torkar fort och är en riktigt bra färg, vet inte var de är köpta tyvärr.
Bomulsrondellerna - MAXI
 
 
Lösnagellimmet - Köpte ett pack lösnaglar med superlim, kom riktigt bra till användning nu, MAXI
Nageldekorationerna - MAXI

Jag valde att ha stjärnan och pricken på ringfingret och blomman på tummen.
 
 Här har jag först börjat med nagelfärgen ett lager, sedan dragit på nageltippen sida till sida för att få en snyggare färg på nageln. 

Här har jag efter många om och men fått på dekorationen, avslutar med ett lager genomskinit nagellack för att allt ska sitta kvar längre. 
 
 
 
 
 
                                  Före                                                                            Efter
 
"Det blev ju ingen skillnad" 
Nä men ser fräschare ut? ;)
 
Tips!
Om du vet att du har lätt för att bryta av naglarna så ha alltid på ett nagellack och fila direkt bort flikar som kan uppstå.
Det behöver inte vara dyrt för att fixa till naglarna, dom billiga märkena kan tillockmed vara bättre!
 

En eftermiddag med vänner

Kategori: Allmänt

Idag red jag i det förbaskade regnet, usch vad jag frös! In och käka lax och sallad och sedan en varm dusch, det gjorde susen för mina arma muskler. Ännu en halvt sömnlös natt också! Det är alltid nåt fel på min vänstersida av kroppen och just nu är det mitt ben. Nej, det är inte skadan, den märks knappt utan jag har nåt som påminner om ischias (googla det) fast jag har inte några andra symptom än smärtan. Doktorn sa "jag vet inte vad det är för fel på dig och jag kan inte skicka dig till ortopeden förens du varit hos sjukgymnasten i TRE månader" 
Inte hans fel, det är Sveriges lagar. Så, jag ska dit nästa vecka (?) och beklaga mig.. 


Hade fått SOLO idag så läste ut den, helt okej!










Fann min ena katt i systers säng 


Och ÄNTLIGEN har min andra katt kommit hem, han har varit försvunnen i över en vecka och hjälp vad han pratade, det har tydligen hänt mycket...

Sedan på efermiddagen åkte jag, Annie och Elin till Karlstad för att hälsa på vår kära vän (Hoppas du får komma hem snart och inte behöva åka tillbaka!) som blev överraskad till nästan tusen! Pratade konstant i nästan två timmar, fina minnen med fina vänner <3 Hemma vid halv 9 och då hade jag varit sugen på fruktsallad i flera timmar,.. Eller, hela dagen snarare så nu vet ni vad jag åt! 

Skola vid 11,30 i morgon, ska upp tidigt ändå för att hinna rida! 

En favorit

Kategori: Frisör: hår, naglar, smink

Nej, det är ingen dounut i denna! Så enkel och snygg eftersom den kan varieras så mycket och även fast man har kort hår så kan man få den riktigt stor! Jag har axellångt hår.

Vad som behövs är:
En hårsnodd
Massa hårnålar
Kam
En stor och en liten spegel
Hårspray och glansspray om man vill


Gör såhär:
1. Om du är som jag som vill ha volym så börja med att tupera delar av håret, inte för mycket och bara i botten.
2. Sätt upp håret i en hästsvans, valfri höjd.
3. Tupera hästsvansen för att få mer rufsig look och det blir enklare att arbeta med.
4. Dela upp hästsvansen och fäst ändarna vid hårsnodden med hårnålarna (se till att de inte sticker fram).
5.Titta i speglarna så att det inte är något hål i bollen. Är det de, ta lös delar av håret och fäst om.
6. Spraya med hårsprayen så att det håller och avsluta med glansspray.
7. Lägg till en accesoar (blomma, pärlor) om det önskas!

Övning ger färdighet!

Ridtur i regnet

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Bestämde mig för att ta en skrittur med Lysette idag eftersom varken hon eller jag får slappa till nu när vi ligger till så bra i träningen! Hon och de andra vaccinerades i onsdags så det blir inte full fart förens på torsdag :) 
Jag börjar klockan 11.30 i morgon så jag hinner iväg på samma tur igen fast då med Evenlina, som är lite avis nu för att hon inte får komma ut lika mycket.

Tur att hon kan klia svansen på diskbänken, tokfia!



Ni glömmer väl inte att värma bettet nu när det börjar bli kallt? :)
Är du inte kräsen så lägg bettet mot läppen så känner du om det är tillräckligt varmt!


För alla smoothieälskare

Kategori: Kost, hälsa och vikt

Här vet ni, finns inget bättre, har aldrig gjort ett så bra köp! Liten, enkel och snabbt att både göra ren och fixa till en dryck.  
Jag har kommit på (äntligen) vilken frukost jag håller mig mätt på längst; Äggmacka (stekt eller kokt) med keso och örtsalt och en smoothie som kan innehålla banan, blåbär, björnbär, jordgubbar, naturell yoghurt, mjölk, kakao, ni fattar!
Ja, och vilken tur att jag föll över Izzas blogg där hon skrev om denna goding. Köpt på MAXI och för bara 249 kr, vilket kap! Köp den om ni gillar smooties eller bara ha den för att titta på.
Jag borde jobba med reklam.




Bild tagen från prisjakt.nu
 
 
 
 
 
 
 
 

Uppstartad igen!

Kategori: Allmänt

Ja, som alla andra har gjort de senaste månaderna har jag tänkt att starta upp bloggen igen. Men det kommer bli en blandad kompott av hästarna, träning och min viktnedgång, och mitt kommade nya liv i Skövde och frisörgrejer. Jag fick idén när jag var på en fest i helgen och folk började prata om att de läste min viktblogg (som jag sa att jag skulle starta upp igen men inte gjorde det..) så jag blev ju sugen igen, hade planerat att ha en hästblogg men lika bra att ha allt i ett och ha kategorier istället! Jag kommer försöka att göra om bloggen så den blir lite mer personlig också, får minsann slita som ett djur! 
Som sagt då, vad har jag hållt på med i sommar? - Inte ett skit och det har varit så skönt.. Sökte jobb ett tag men nu bryr jag mig inte om det för att jag ska inte befinna mig i Kristinehamns kommun efter årsskiftet eftersom jag kom in på Svenska frisörskolan, Trollhättan och ja, detta är jag mycket stolt över, känns som jag vågar lämna trygghetsbubblan och bli vuxen.
 
Jag ska iväg på söndag och hoppa på en liten tävling, den sista med min kärlek på (förhoppningsvis) inte allt för många år! Eftersom jag kommer bo i Skövde så kommer jag kanske hem varannan-tredje helg så kommer jag inte se henne så mycket eller de andra hästarna<3
 
 
 




 
 
Har ett år med Niklas idag också! Och nu undrar ni nog "vad gjorde ni då för att fira detta?" Genom att inte fira det knappt alls eftersom vi inte vetat vad vi skulle göra och vi lider inte speciellt av det heller så :) Kanske blir nåt storslaget när vi firar ett år som förlovade?
 
På lördag har Salong Agathon här i Kristinehamn ett event för att de tjejerna som jobbar där har blivit delägare och de kommer då visa en makeover och jag hoppas på att få se olika frisyrer för att få lite inspiration inför dels skolan och för allmänt nöje. Man måste anmäla sig (jag anmälde mig, syster och mamma, vi var nog de första) för att få en plats, det är helt gratis! Kommer du dit så hälsa gärna på mig! :D

Snodde bilden från deras fb!

Sådär! Ska nu bråka med header och koder och skit.. Skriver mer i morgon!