LifeofElla.blogg.se

Här skriver jag om min vardag och mycket mer!

Kul

Kategori: Allmänt

När en okänd människa hör av sig och säger att vi ska vara klasskamrater till våren! Ser verkligen fram emot både flytt och skolstart! Blev väckt av katterna i morse så är hur trött som helst igen... I morgon är det förberedelser inför tävlingen på lördag! Kommer bli så kul!!!

Ikea idag

Kategori: Kost, hälsa och vikt

Och det var inte mer än det :) packade in julklappar och kollade på supernatural, en mängd avsnitt... Hävde i mig massa mat dag, både frukt och en kaka slank ner, börjar tycka att jag duger nu, dieter i över 2 år är ingen hit haha! 



Skulle vilja testa någon gång !

Kategori: Allmänt



Tävlingsdag i Filipstad

Kategori: Allmänt

Äntligen ! Startade fyra gånger, bara Evelina kom runt felfritt en runda , är supernöjd med dom båda och galet trött ! Körde transport för första gången, gick riktigt bra förutom att bilen orka inte upp med transporten vid ridskolan så en traktor fick dra upp mig, var tydligen inte den första ;) tack mamma och Mirjam för hjälpen och skjuts!  Nu siktar vi på lördag! Hoppning då! I morgon står en tur till Karlstad , lite shopping kanske ?!?

















Fest med mina favoriter!

Kategori: Allmänt

Det var så kul att träffa alla saknade klasskamrater och få höra vad de har för framtidsplaner! Och att även få festa med dom ;)
Stort tack till Elinne som vi fick va hos!










På tisdag

Kategori: Allmänt

Är de dags för tävling nr 1! Första med Evelina! Kommer bli kul tror jag :) 
Rakade alla förutom Canasta i förrgår och de verka gilla det mycket :) kliar väl i vinterpälsen. Niklas hjälpte mig, snäll som han är <3








Fiskbensfläta

Kategori: Allmänt

En av de finaste flätorna om jag får välja ;) 




Matbilder

Kategori: Allmänt

Hopkok med lite curry och kyckling och wookgrönsaker.

Mamma gjorde en kinesgryta, så himla gott var det!!

Nattens efterfestmat, pizza!


Härlig ridtur

Kategori: Allmänt



Red

Kategori: Allmänt

Lysette i morse , helt underbart och jag skratta åt henne hur mycket som helst.. Eftersom det blåste så mycket så var det ju saker som rörde sig, blad kom yrandes och hon hoppade åt alla håll och kanter! Hon är allt bra rolig hon!
Sedan var det skolan - matteprov, ekvationer.. Innan jag lämnade in provet räknade jag igenom (krontrollräknade) så det var mer än godkänt som var rätt så jag klarade mig ännu en gång! Ser lovande ut ;) 
I morgon kommer Niklas hit och på lördag ska jag äntligen träffa en del av gamla klassen och kalasa med dom! :D Äntligen!!

Idag

Kategori: Allmänt

Hann jag göra klart nytt häststaket innan regnet kom, sedan dansen på kvällen.. Ska rida i morgon innan skolan (då jag har matteprov!) och sedan efter :) 
En ohändelserik dag med andra ord!

Intressant dag

Kategori: Allmänt

Vilken dag.... Först vakna, tog ut hästarna, skolan, hem, stan, Karlstad och det var där de börja balla ur... Ikea först, handlade för ca 1500 kanske? Mindre än vad jag trodde iaf! Sedan skulle vi hem, trodde vi.. Bilen starta inte så vi fick vänta på farfar som inte var hemma , batteriet hade dött... Så jag och syster stack till bergvik och shoppa lite, gick till Ikea efteråt där mamma och farmor suttit och druckit kaffe, farfar kom och vi fick igång bilen, vars lampor var mycket svaga.. På vägen hem höll bilen på att dö när vi var på enfiliga sidan och fick i panik svänga in på en parkeringsficka och byta batteri (massa regn, mörkt och bilar susandes förbi någon meter ifrån, inte så kul) sedan ÄNTLIGEN på väg hem... Gav hästarna kvällsmat eftersom jag tog in dom innan vi åkte (tack och lov för det) så de blir mycket att mocka i morgon! Nu kommer bilder från dagen som är lite dåliga menmen!
Min och Niklas blivande soffa !
































Red

Kategori: Allmänt

Barbacka på Evelina igår, klädde på mig hur mycket som helst denna gång så jag frös inte ett dugg! :)
Efter att jag mockat kom Niklas hit och sov över :) idag ska jag till skolan, Karlstad och sedan kören på kvällen. Det regnar ju så de är perfekt shoppingväder! 
Lägger upp mina inköp sen :)





Barbacka

Kategori: Allmänt

Och ut i kylan och snöovädret! Älskade häst, vad jag tycker om dig!!!
Sedan var jag så nerkyld så jag kröp ner med Gunnar och syster (som var bakis, hämtade dom 1 i natt), låg där i timtal och var fortfarande kall... Mirjam och Stina kom hit på några koppar te, bullar och mazariner på eftermiddagen och sedan käka jag och syster popcorn och kolla på supernatural :) och tog in hästarna!
I morgon ska jag rida samma runda med Evelina. Hade banan torkat ordentligt så hade jag hoppat men de ser inte så ljust ut...





Försöker hålla värmen ihop !

Kategori: Allmänt

GabbiLarsson@instagram

Ridbanan är äntligen klar!!

Kategori: Allmänt

Ja, äntligen är den klar :D en klar förbättring :) dock får man leva med måtten.. Kortsida 14 m, långsida ca 60 m. Längtar tills den torkat så jag kan provhoppa!


Hade lite träning med Lysette och Lukas idag, de är så duktiga fast Lukas är lite okoncentrerad haha! Ska ta dit Evelina i morgon för hon såg så besviken ut när jag kom tillbaka med de andra två.



Lagade så himla god mat idag också! Djungelkyckling, bulgur, ärtor, avokado, ruccola och banan :)



Vad jag gjort mer idag? Red en tur med Mirjam, satte upp staketet på banan + bokstäver, kollade lite supernatural, lagt upp lite hästgrejer på min instabloppis hastbloppis94 och nu har jag precis kommit hem efter att ha skjutsat Cicci, Stina och Mirjam på fest :) ska hämta dom i natt/morgon så ska försöka få lite sömn, vet redan nu att jag kommer vara så fruktansvärt trött....
I morgon har jag inget planerat , bara rida och greja med Evelina :)

Onsdag, igår, idag

Kategori: Allmänt

I onsdags hjälpte farfar mig att fixa till ridbanan! Jag ska sätta upp staket och bokstäver i morgon och jag tror att de kommer bli så jäkla bra! 




Hade lite träning med Lysette också, ska ha det i morgon när banan är klar, då ska jag få henne att galoppera bredvid mig , just nu kan hon trav, dock är hon så himla kaxig så det kan bli att jag får en 600 kg häst över mig !
Godisväskan på!

Igår åt jag en stark men otroligt god lunch! Kycklingwook med ris och bulgur, hade i lite chili kryddor så det blev megastarkt...

Idag var jag i skolan, åkte och köpte foder till hästarna med Mirjam och blev så sugen på thai så jag bjöd henne. Vi hamnade i matkoma... Sedan red vi i lite mer än 1,5 h i det fina vädret :) jag tog med mig syster att hämta hästgrejerna på ridskolan från loppisen , 90 kr rikare! Så eftersom jag inte blev av med allt så har jag startat en bloppis på Instagram ! Hastbloppis94
Sådär, nu tar jag natten :)


Lätt och snabb frisyr!

Kategori: Frisör: hår, naglar, smink

En favorit som kan kombineras med hästsvans eller utsläppt :) den är så enkel att man kan göra den själv.
Taskiga bilder !




Jag gjorde den på min syster som har axellångt hår


Ta en liten del av varje sida (valfri tjocklek)

Korsa slingorna och fäst med hårnålar. Här behövs det oftast inte mer än en på varje slinga eftersom de kommer sitta ordentligt ändå.
Här valde jag att fästa några pärlor för att markera korsningarna. Självklart ser de minst lika bra ut utan.


Sedan är det bara att korsa nya igen ända tills man inte vill ha längre ner.

Klar!


Göm nålarna så gott det går och styla ändarna på håret så de inte sticker ut för mycket om du vill ha utsläppt.
Jag gjorde några tester med flätor och snurrade slingor, jag kunde ha dragit ut flätorna så de blev bredare men, lätt att vara efterklok!
Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om de sätten men jaja! :)



Sliten

Kategori: Kost, hälsa och vikt

Efter natten.. Hade feber och drömmar därtill, fyfan vad det balla iväg. Blev bättre under natten och orkade gå till skolan  , känner mig dock lite trött och sådant fortfarande.. 
I morgon ska jag tjata på farfar att vi ska fixa ridbanan ! Sedan blir det ridning och lite trickträning i hagen :) har införskaffat mig både longeringsspö och ett nytt dressyrspö för att kunna leda och visa och en midjeväska att ha allt gottigt i :) 

Vill dela med mig också att jag har gått ner i vikt i ca 7 v nu och resultatet? Ca -0,5 kg OCH -0,5 cm /vecka ! Mer än vad jag vågat tro med tanke på hur onyttig jag kan va ibland och att jag bara ridit... :)
Bjuder på några bilder på katter och dagens lunch!






Hemma!

Kategori: Allmänt

Åh Gud, ligger här i sängen, trött och ont i huvudet. Är antagligen sliten efter helgen! 
Jag skulle egentligen ut med Lysette ikväll men efter att jag satt på benskydden så kändes det otroligt jobbigt så då tog jag och mamma in hästarna stället. Var iväg till Mirjam innan för att ge henne en tack för hjälpen present / födelsedagspresent som bestod av ridkläder :) eftersom jag tyckte att de va så fina så ville jag ha likadana så nu matchar vi!
Nej nu ska jag sova!


Före

Efter

Efter någon timme i stallet är kläderna skitiga...











Ullared!

Kategori: Allmänt

Jag vet att bilderna är i oordning.. Här är lite av vad jag köpt! Köpte massa hästgrejer också och ridkläder! Kommer nog upp bilder på det i morgon :) tävling den 29, tagga!!











Älskling gjorde omelett till mig förut, Gud va gott!

Ett projekt!

Kategori: Allmänt

Min syster går ju teater på Brogårn och de ska sätta upp Medea (antiken) och då fick jag vara med och göra frisyer på alla som ska vara med! Detta tycker jag ska bli kul för att jag vill sätta lite press på min kreativa sida och sedan öva på att träffa nytt folk :) när det väl drar igång (slutet av november) så kommer jag fota frisyrerna och lägga upp här :) 

Dagen innan Ullared

Kategori: Allmänt

Här ligger jag och gottar mig i min blivande lägenhet! Jag åkte direkt efter skolan till Skövde, syster mockar som tur är! Sedan diskade och plockade jag lite , min man hade inte städat ;) sedan när han kom hem handlade vi frukost och pizza och kebabrulle! Kan erkänna att vi köpte en gott och blandat också hihi :)
Jag vet inte när vi ska åka i morgon men om tidsplanen håller är det vid halv 9 :) 
Just nu spelar Niklas och jag ligger i sängen och kollar på den nya, fräscha tvn, så skönt att bara va, inte behöva stressa som jag gör hemma hela tiden. 
Jag bloggar lite i morgon och kanske lägger upp lite av min fulla kundvagn ;) en sak som står på listan är longboard! Ska lära mig åka det, verkar vara en kul grej :D



Torsdag

Kategori: Allmänt

Hejhej! 
Idag regnade det så det blev ingen ridtur med Mirjam. Fick hämta syster i skolan för att hon hade inställda lektioner och sedan duschade jag och åkte till skolan igen. Räknar ekvationer just nu och det går faktiskt riktigt bra! Jag siktar på att få minst vg på nästa prov. Jag tänker att om jag får godkänt på alla småprov på första försöket så borde jag få godkänt även om jag inte klarar nationella i slutet.. 
Åkte hem till farmor och farfar och åt nybakat bröd, så himla gott!! Sedan tittade jag och syster på supernatural, älskar serien fast jag kom in lite sent. 
Nu ska jag sova , ska upp tidigt i morgon eftersom jag börjar 8;20, åker hem och mockar innan jag drar vidare till Skövde och äta pizza med min Niklas  :)

Min kvällsdejt!




Älskade häst

Kategori: Häst: ridning, hästarna, tips

Som jag redan skrivit på både Instagram, Facebook och Twitter; lär hästen att stå i gången utan att vara uppbunden :) då kan man tillslut släppa den om man hoppar av på en ridtur och tränar man den så som jag gör med mina just nu så kommer den stå still tills du kallar på den och följa efter dig. Mycket praktiskt om ni frågar mig ;) vill någon veta hur man kan träna sin häst så skriv en kommentar så lägger jag upp ett inlägg om det :)

Av lathet

Kategori: Allmänt

har jag inte skrivit något här, har nog inte haft så mycket värt att skriva heller haha! Men ah, här blir ni lite uppdaterade iallafall:
30 sept, måndag: Ja, vad jag gjorde då har jag inte en blekaste om..
Tisdag: Skippade kören för att hänga med underbart folk hos Elinne, jag kände att jag behövde vara mer med dom än med gamla tanter och gubbar, haah! Kom hem runt ett tror jag.
Onsdag: Red dressyr för mamma och det gick riktigt bra! Evelina och jag kommer så himla bra överens nu eftersom jag nu vet hur långa tyglar jag ska ha på henne tillexempel. Det är verkligen skillnad på Lysette och henne!
Torsdag: Jag gick i skolan gick sedan med Louise till biblioteket och satte oss där för att plugga matte.
Fredag: Matteprov! Jag var otroligt nervös inför det eftersom procent inte är min grej och sannolikhetslära... Jag tror jag red med Mirjam efteråt.. Niklas kom hem till mig och vi käkade tacos (som jag var sugen på i över en vecka).
Lördag: Regnregn åter regn, beställde hem en iphone 4s
Söndag: Niklas åkte hem, Mirjam kom och vi hoppade hästarna, Evelina börjar bli duktig på det!
Måndag: Jag höll på med hästarna i hagen i över två timmar, hade "terapi" med dom (prassla med plast osv), tillslut kunde plasten vara kring benen! Red barbacka på Lysette och väntade på telefonen som inte kom..
Igår: Var i skolan ,sprang fram och tillbaka i stan för att få tag på ett microsim, hämtade ut telefonen, försökte förstå mig på den, åkte till kören på kvällen.
Idag: Jag gjorde klart i stallet som vanligt på morgonen, red Evelina på en ganska lång tur, pratade med Mirjam och vi ska rida i morgon förmiddag, vi måste hålla igång dom eftersom de ska på hopptävling 29 okt, hubertusjakt 3 nov och möjligen en hubertus den 10 nov! Snart ska jag åka till dansen och sedan ska jag sova, är så himla sliten..
 
Sådär! Massa text till folket!
 
Ska till Ullared i helgen, jag tänker inte ens säga hur mycket pengar jag ska ha med, mer än vad någon vettig i min ålder skulle ha.

Skriver

Kategori: Allmänt

Här i morgon istället så håll utkik!